Kazan Bakımı

Kombi ve kazanlarınızın sağlıklı, güvenilir ve uzun ömürlü kalması için periyodik bakım ve kontroller büyük önem arz etmektedir. Uygun kombi ve kazan ısıtma sistemlerinin bakımı, yakıt tüketimi açısından ekonomik kazanç , ısıtma ekipmanlarının parça ömrünün uzun olması sebebiyle uzun cihaz ömrü ve yaşam alanlarımızın ergonomik/verimli ısınması açısından da oldukça önemlidir. Sonuç olarak, kombi ve peteklerinizin düzenli olarak incelemek hem maddi hem de konfor açısından oldukça mantıklı olacaktır.

Cihazlarınızın bakım ihtiyaçlarının bir kısmı, kullanıcılar tarafından da kolaylıkla yapılabilecek uygulamalardır. Çoğunlukla bu bakım işlemleri ayda bir veya yılda iki kez önerilmekle birlikte, ekipmanınızdan en iyi şekilde yararlanmak için günlük cihaz bakımını da aksatmamak gerektiği kanaatindeyiz. Unutmayın, sizler tarafından yapılacak olan ufak ve basit kontroller, sağlıklı, güvenli ve ekonomik ısınma açısından önem arz etmektedir.

Kombi ve peteklerimizin mümkün sağlıklı çalışmasını sağlamak için profesyonel ekibimiz tarafından hazırlanmış olan günlük, aylık ve yıllık periyodik kombi/kazan bakım kontrol listesimizi kullanabilirsiniz.

1)Kombi veya kazanlarınızın etrafını ve altını su sızıntısı açısından dikkatle inceleyin. Sızıntılar makine parçalarının arızasını gösterebilir ve buna bağlı erozyonlar cihazın örünün kısalmasına ve yakıt/ısınma performansını olumsuz etkileyecektir.

2)Cihazınızın etrafında bulunan gider ve gelir boru aksanlarının hasar almadığından, tıkanmaya neden olabilecek etkenlerden korunduğundan emin olun.

3)Cihazınızın basınç ve sıcaklık ayarlarının önerilen aralıklarda olduğundan emin olun (basınç önerisi 1-2 bar arası, sıcaklık değerlerinin aşırı olmaması önemlidir)

4) Ekran panelinde varsa herhangi bir hata kodu veya servis kodunu yakından izleyin.

5) Herhangi bir hata kodu fark ederseniz, lütfen not edin ve servis görevlisine iletmek üzere saklayın.

6) Cihazınızın hava gider bacasının açık olduğundan birikinti/ buz veya karla tıkanmadığından emin olun.

7) Tıkanmalar açısından cihazın alev haznesinde alev yanıp yanmadığını kontrol edin, alevin eskisine göre daha farklı şekide olup olmadığına dikkat edin.

8) Varsa cihazdan gelen anormal titreşim veya gürültülere dikkat edin, mümkünse kaydedin. Ayrıca gürültünün borulardan kaynaklı olabileceğini göz önünde bulundurun.

9)Sistem yoğuşmalı bir kazan ise, yoğuşma suyu tahliye hattını, PVC bağlantı parçalarını, tahliye sistemini ve tahliye sifonunu her türlü tıkanma için inceleyin.

10) Bina tesisat su basıcının düşük veya olup olmadığını kontrol edin, düşük su basıncı cihaza yetersiz su gelmesine ve sistemin verimsizleşmesine, üksek su basıncı ise cihaz ekipmanlarının arızasına neden olabilmektedir..

11) Cihaz bakımını başarıyla yapmanın anahtar noktalarından birisi de , cihazın kullanıcı el kitabını okumaktır. Bu süreçte, üreticinin kombinizle ilgili özel talimatlarını dikkate aldığınızdan emin olmak gerekmektedir.

12) Ancak unutulmaması gereken önemi bir konu da kombi ve kazanlarımızın ilk kurulumunda, sonrasında en geç yılda bir kez ve müdahale gerektiren teknik arıza durumlarında sertifikalı ve iyi donanımlı, eğitilmiş bir teknisyen tarafından kontrol ettirilmesinin önemli olduğudur.

Bu saydığımız maddeler çerçevesinde herhangi bir sorun fark ederseniz veya herhangi bir endişeniz varsa, lütfen sorunu en kısa zamanda servis ekibinmize bildiriniz. Ekibimiz gerek telefon veya internet üzerinden, gerekse servis ile cihazınıza gelerek sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. İyi, mutlu ve huzurlu günler dileğiyle.

Merkez Teknik Kombi ve Kazan Servis Ekibi



2239 kez görüntülendi




Diğer Makaleler

Ariston Arıza Kodları

ALARKO SERENA-SERADENS KOD AÇIKLAMA…

Görüntüle

Baretta Arıza Kodları

ALARKO SERENA-SERADENS KOD AÇIKLAMA…

Görüntüle

Baykan Arıza Kodları

KOD ARIZA E01 80° İYON E02 60°…

Görüntüle
İletişim

Adres: Çeliktepe Mah. Yıldırımbeyazıt cad.
No:27/A   Kağıthane - İstanbul

0212 283 53 63   

0530 654 78 58 

info@kazankombi.com